سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مفاهیم اولیه cms

ارسال شده توسط فرحناز قدیری در 89/10/13:: 8:36 صبح

سامانه? مدیریت محتوا به سایت اجازه می‌دهد تا محتوای سایت را بدون نیاز به طراحی دوباره سایت تغییر دهد. در واقع  CMS برنامه‌ای است که با بهره ‌گیری ازبانک اطلاعاتی امکان ویرایش، انتشار و مدیریت داده‌ها را بدون نیاز به برنامه‌نویسی فراهم می‌کند. برای نمونه سامانه? مدیریت محتوای ویکی‌پدیا، نرم‌افزار مدیاویکی است.

http://www.up.iranblog.com/images/380alkg6tnaz55znxr9y.jpg

 


  CMS یک برنامه نرم افزاری روی سرور است که  مدیر  طراح اولیه سایت، یک بار سیستم محتوا را طراحی می‌کند و تعدادی قالب آماده برای صفحات طراحی کرده و آن را روی سایت شما نصب می‌کند و حال شما به راحتی می‌توانید صفحات دیگری را به آن کم یا اضافه یا ویرایش کنید.
سایتهای مجهز به سیستم مدیریت محتوا که در اصطلاح به CMS که مخفف Content Management System است مشهورند، وب سایتهایی از نوع پرتالها یا سایتهای پویا هستند که برای مصارف خاص توسط طراحان حرفه ای و یا شرکتهای طراحی حرفه ای ایجاد میشوند.
تمام مزایا و معایب مربوط به سایتهای پویا در مورد سایتهای مجهز به سیستم مدیریت محتوا صدق می کند. البته در نظر داشته باشید که سایتهای پویا و پرتالها نیز مجهز به سیستم مدیریت محتوا هستند اما آنچه که در CMS ها متفاوت است طراحی آنها و سیستمهای مدیریت محتوای آنها برای مصارف خاص است.

در سیستم مدیریت محتوا سه دسته کاربر وجود دارند:
نویسندگان (ایجاد محتوا روی وب)
مدیران محتوا (چه محتوایی و کجا منتشر شود)
منتشران محتوا (نظر محتوا روی وب)

CMS به شما امکان می دهد که:
نویسندگان غیر فنی و ویرایشگران بتوانند به راحتی و در اسرع وقت محتوای خود را منتشر کنند. این کار بدون استفاده از CMS می بایست توسط متخصصین انجام بگیرد.

یک CMS موارد زیر را برقرار می سازد:
تعریف روند نشر
امتیازات ویژه نشر به افراد مختلف
کاهش زمان نشر

این موارد را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
صفحات ساده برای ارائه معمولی
صفحات پیچیده با طرح های ویژه
اطلاعات پویای موجود در پایگاه داده به صورت مرتب تغییر می کنند
آموزش
راهنمای Online
مدارک عمومی
هزاران صفحه در زمینه های مختلف برای کاربران متفاوت
انبوهی از ارتباطات بین صفحات

اجزای اصلی یک CMS عبارتند از:

مدیریت تولید محتوا
مدیریت کاربران
مدیریت سرویس ها
مدیریت سطوح کاربری
مدیریت زیبایی و کارایی محتوا
تفاوت سیستم های مدیریت محتوا با سایتهای پویا و داینامیک
از مزایای سیستمهای مدیریت محتوا نسبت به سایر سایتهای داینامیک میتوان به آماده بودن و جامع بودن آنها اشاره کرد. از این رو اغلب اینگونه از سایتها در کمتر از 3 روز کاری قابل نصب و استفاده هستند.
طراحی سایتهای CMS مانند یک خط تولید محصول است و از آنجا که طراح باید نمونه های محدودی را به صورت انبوه تولید کند سعی در رعایت تمام اصول امنیتی، گرافیکی، موارد مربوط به رنکینگ و امتیاز موتورهای جستجو و سایر موارد موثر، در محصول اصلی می کند.
با توجه به مزیتهای CMS ها به تمامی افراد، سازمانها و شرکتهایی که شرایط داشتن سایتهای داینامیک را دارند توصیه می شود تا ابتدا به دنبال سیستمهای مدیریت محتوای مخصوص به کار خود بگردند و در صورتی که پیدا نشد به طراحی سایتهای پویا روی بیاورند.
صرفه جویی در هزینه‌های نگهداری سایت
با استفاده از CMS، وب‌گاه شما هرقدر هم که گسترده باشد، یک اپراتور ساده می‌تواند آنرا به سادگی نگهداری و به روز کند. نیازی به پرداخت هزینه زیاد برای به روز رسانی توسط یک طراح وب حرفه‌ای نخواهد بود.
سهولت توسعه و افزایش کارآیی وب‌گاه
با استفاده از CMS به سادگی قادر خواهید بود هر امکانی را که بخواهید به سایت اضافه کنید. در واقع شرکتهای طراحی وب، سالها تجربه خود در راه اندازی وب‌گاه‌های مختلف را در قالب یک نرم افزار CMS به شما ارائه می‌دهند و شما می‌توانید از امکانات آماده این نرم افزارها نهایت استفاده را ببرید.
پیاده سازی سریع تر وب‌گاه
توجه به اینکه قسمت های مختلف یک نرم افزار CMS از قبل طراحی و آماده شده اند، راه اندازی سایتهای متکی به نرم افزار CMS معمولاً بسیار سریع تر از سایتهای ایستا (Static) صورت می پذیرد.
به روز رسانی سریع و آسان
در واقع بزرگ‌ترین مزیت CMS به طراحی سنتی در همین زمینه است. با استفاده از CMS، شما برای به روز رسانی وب‌گاه خود تنها به یک کامپیوتر متصل به اینترنت نیاز خواهید داشت و برای این کار از هیچ نرم افزار دیگری لازم نیست استفاده کنید.





بازدید امروز: 1 ، بازدید دیروز: 1 ، کل بازدیدها: 6265
پوسته‌ی وبلاگ بوسیله Aviva Web Directory ترجمه به پارسی بلاگ تیم پارسی بلاگ